Σας παρακαλούμε, ξεκινήστε να επισκέπτεστε το νέο μας online κατάστημα www.metaxeirismena-kinita.gr. Ισχύουν μόνο οι τιμές και η διαθεσιμότητα που υπάρχουν εκει!

Button-phones. Why they don't make them any more.

Posted by admin 05/04/2017 1 Comment(s)

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΙΑ;

 

Ο πρώτος λόγος είναι πως οι κατασκευαστές έχουν εστιάσει στην καινούρια τεχνολογία, αυτή των smartphones (αφής/ touch).

Η Nokia πουλήθηκε στη Microsoft. Τώρα πια λέγονται Microsoft Devices. Είναι smartphones με Windows λειτουργικό σύστημα. Βγάζουν ακόμα μερικά τηλέφωνα με κουμπιά, αλλά δε θυμίζουν σε τίποτα τα Nokia που όλοι αγαπήσαμε. Είναι οικονομικές συσκευές που απευθύνονται κυρίως στην τεράστια αγορά της Ινδίας.

Η Sony Ericsson επίσης δεν υφίσταται πια. Τώρα πια είναι σκέτο Sony (η Ericsson έφυγε). Όχι μόνο περιορίστηκαν στα smartphones, αλλά τελευταία περιόρισαν και αυτά στην εξειδικευμένη σειρά Ζ. Φήμες λένε πως πρόκειται να εγκαταλείψουν εντελώς τα κινητά τηλέφωνα.

Η Samsung τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει σχεδόν 1000 μοντέλα στη σειρά Galaxy και ίσως όχι περισσότερα από 2-3 μοντέλα με πλήκτρα.

Η ουσία είναι πως όλοι οι κατασκευαστές που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, είτε δεν υπάρχουν πια είτε για τους δικούς τους λόγους επιλέγουν να μην παράγουν πια τηλέφωνα με κουμπιά.

Πρόκειται να αλλάξει αυτό;

Αμφιβάλλουμε.

Από τη μία πλευρά η κυρίαρχη τάση είναι προς τη νέα τεχνολογία. Οι κατασκευαστές δίνουν όλες τις δυνάμεις τους εκεί.

Το κυριότερο όμως είναι το κόστος.

Θα σας φανεί περίεργο αλλά η αλήθεια είναι πως για να φτιαχτεί ένα κινητό με πλήκτρα, κοστίζει περισσότερο από ένα smartphone. Πολύ περισσότερο για κάποια από αυτά.

Οπότε οι κατασκευαστές λογικά σκέφτονται "να φτιάξω απλά κινητά με ακριβό κόστος για το 20% των αγοραστών ή τελευταίας τεχνολογίας με χαμηλότερο κόστος για το 80%;"

Η απάντηση είναι προφανής, Μικρότερο κόστος, μεγαλύτερα κέρδη.

Και τι θα γίνει με εμάς που θέλουμε ακόμα τηλέφωνα με κουμπιά;

Λοιπόν, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ευτυχώς έχουμε ακόμα πολλά από αυτά σε στοκ, από την εποχή της χονδρικής. Καινούρια/εκθεσιακά. Όμως και αυτά τελειώνουν.

Όταν γίνει αυτό, οι μόνες επιλογές θα είναι μεταχειρισμένα και ανακατασκευασμένα.

Τι σημαίνουν για εμάς και πως τα ορίζουμε και τα πουλάμε; Δείτε εδώ:

1 Comment(s)

Φυτάς Φώτιος:
17/12/2020, 02:49:14 PM
Reply

Έχω ένα nokia 3720 classic (το δεύτερο από το 2009) και θέλω ένα καινούριο ή σε αρίστη κατάσταση, μαύρο με Ελληνικό πληκτρολόγιο. Τηλεφωνήστε μου σας παρακαλώ αν έχετε ή βρείτε κάτι παρόμοιο στο 6976229872. Το πρώτο το είχατε επισκευάσει εσείς.

Write a Comment